Informació general etapa del Canigó (10-11 juny 2017)

Hola a tothom,

L’etapa del Canigó s’acosta i hem d’obrir les inscripcions ja, perquè el refugi de Mariailles ens demana saber el número d’assistent amb 3 setmanes d’antel.lació.

Per això obrirem les inscripcions aquest dimarts dia 25 d’abril i tancarem el perìode d’inscripció el dimarts 16 de maig.

Llegiu atentament la informació d’aquest correu.

Cal que tingueu present que l’etapa és bàsicament una etapa d’alta muntanya, on arribarem a alçades properes als 2800 m i on el medi presenta unes dificultats que fins ara en el nostre GR-83 no havíem trobat (forts desnivells, terreny rocallós, possibles condicions meteorològiques adverses a alta muntanya…).

També cal tenir en compte que pujarem el Canigó per la Xemeneia o Bretxa Durier, on haurem de fer una grimpada d’uns 100 metres de desnivell. La grimpada no és tècnicament difícil, i el camí està marcat amb senyals grocs que indiquen per on s’ha de grimpar i per on no, però les persones amb vertigen poden patir per fer-la.

Per aquest motiu, cal avaluar molt bé, abans de fer front aquest repte, quina és la nostra preparació física i mental, necessària per tirar endavant aquesta etapa i sortir-nos amb èxit.

El resum de la sortida és el següent:

 • Dissabte dia 10 de juny: sortida a les 5 del matí.Trasllat a Prats de Molló en autocar. Excursió Prats – Ref. Marialles (19 km, 1600 m desnivell). Nit al refugi.
 • Diumenge dia 11 de juny: Excursió: Ref. Marialles – Pic del Canigó – Ref. Cortalets (14 km, 1050 m desnivell). Trasllat a Prada de Conflent en taxi. Trasllat a Ripollet en autocar.

HI HAURÀ DOS PERÍODES D’INSCRIPCIÓ:

Període 1:

Del dimarts 25 d’abril al dilluns 1 de maig. Aquest període serà exclusiu per als socis i no socis que hagin fet com a mínim 5 etapes del GR-83 (teniu la llista d’aquestes persones en un arxiu adjunt).

Període 2:

Del dimarts 2 de maig al dimarts 16 de maig. En aquest període es podran inscriure els socis i no socis que hagin fet menys de 5 etapes del GR-83 i aquella gent del període 1 que no s’hagi inscrit en el seu moment.

No admetrem inscripcions de persones que no hagin fet cap etapa del GR-83.

 

Tenim reservades 45 places al refugi de Mariailles. Per tant, aquest serà el número màxim de persones que podran venir a fer la sortida.
 

REFUGI DE MARIAILLES:

 

Per tal d’acceptar una reserva d’un número tan gran de pesones, el refugi ens obliga que tothom estigui en règim de mitja pensió, que inclou sopar, dormir i esmorzar.

El sopar és a les 19 hores, motiu pel qual ens marquen una hora màxima d’arribada a les 18 hores.

La dutxa va amb fitxes de 4 minuts d’aigua calenta per un import de 2,50 €

Per al diumenge, el refugi ofereix la possibilitat de comprar un picnic (que val 9 €) i que aproximadament conté:

– una amanida d’entrant que pot ser o bé de sèmola, arròs o pasta.

– un entrepà de paté o pernil dolç.

– formatge amb un tros de pa

– postres que poden ser o bé fruita o una compota de fruita

– un pica-pica, que poden ser bossa de fruits secs o bé una barreta energètica, o un tros de pastis o un tros de pà amb mel i espècies.

Trieu vosaltres si us convé agafar el picnic o dur el menjar de casa.

Necessitarem que en el moment de la inscripció ens digueu qui voldrà picnic (no ens feu el pagament del picnic, el pagareu directament al refugi).

PREUS DE LA SORTIDA:

 

Com que durant aquest any estem generant superávit, des del CER hem decidit subvencionar una part (important) del cost de la sortida.

Per tant, els preus seran els següents:

 • 15 € de l’autocar
 • 40 € de la mitja pensió al refugi de Mariailles
 • 15 € del preu del taxi 4×4 que ens baixarà del refugi de Cortalets a Prada de Conflent

A aquests preus s’han de sumar:

 • 5 € d’autocar per a no socis
 • 5,40 € de llicència temporal (són 2 dies) per als no federats.

D’aquesta manera, els preus serien:

 • 70 € per als socis federats
 • 75 € per als no socis federats
 • 75,40 € per als socis no federats
 • 80,40 € per als no socis no federats

Tingueu present que ja hem pagat la reserva al refugi de Mariailles. Per tant, per la seva política d’anul.lacions, la gent que es doni de baixa fins a tres setmanes abans de la sortida (20 de maig) perdrà 10 € de la mitja pensió del refugi. I qui es doni de baixa després d’aquesta data perdrà els 40 € del refugi.

Aquí teniu el full de ruta, els tracks i el llistat de persones que han fet 5 o més etapes del GR-83 i els hi correspon el període 1 d’inscripció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.