NORMATIVA D’ÚS DE L‘ESPAI D’ESCALADA DEL POLIESPORTIU MUNICIPAL DE RIPOLLET

ROCÒDROM

El rocòdrom del Poliesportiu Municipal de Ripollet és una instal·lació destinada a la pràctica de l’escalada en qualsevol de les seves modalitats reconegudes, i concebuda per al lleure, l’entrenament o la formació.

L’escalada és un esport que pot comportar un risc per l’usuari i per practicar-lo cal estar convenientment equipat, format o bé estar tutelat per un tècnic especialista.

 

 1. Accés i horari

Per accedir a l’ús del rocòdrom cal complir tots els següents requeriments:

 1. Disposar de llicència federativa específica per a l’esport de l’escalada, que garanteixi l’assegurança personal per aquest tipus d’activitat.
 2. Ser major d’edat o, en cas contrari, anar acompanyat per una persona major d’edat que signi l’autorització i full de responsabilitat del menor.
 3. Signar i lliurar, el document normalitzat de coneixement de la normativa d’ús i d’assumpció de responsabilitat, disponible a Consergeria. Aquest full, només s’ha de signar la primera vegada que s’utilitzi el rocòdrom.
 4. Ser abonat del Poliesportiu Municipal de Ripollet en qualsevol de les seves modalitats o soci del Club Excursionista Ripollet en les condicions que estableix el conveni regulador.
 5. Identificar-se a la Consergeria del Poliesportiu per registrar l’activitat.
 6. El rocòdrom restarà obert amb el mateix horari del Poliesportiu Municipal de Ripollet.

 

 1. Normativa

 

 1. És obligatori disposar del tot el material homologat necessari per a la pràctica de l’escalada: arnesos, cordes, peus de gat, mosquetons… Tot el material ha de tenir el distintiu de la CE.
 2. És obligatori respectar la instal·lació i el seu personal, els elements que s’utilitzen i a altres usuaris que coincideixin en aquest equipament.
 3. La línia de seguretat de 3m indica el límit escalable sense material. No es pot superar aquesta línia sense material reglamentari d’escalada.
 4. No està permès manipular les preses del rocòdrom.
 5. No està permès menjar ni beure dins el rocòdrom.

 

 1. Recomanacions

 

 1. Deixar tot material fora de la zona d’assegurament per evitar ensopegades i altres incidències.
 2. Utilitzar casc, portar el cabell recollit, i treure’s anells, rellotges, cadenes i qualsevol altre element que pugui provocar accidents i lesions.
 3. Renovar el material cada cert temps per assegurar que estigui en perfectes condicions.

 

 1. Responsabilitat

 

L’escalada és una activitat no exempta de cert risc. La responsabilitat de les conseqüències de l’ús del rocòdrom, recau en les persones usuàries.

 

BOULDER

El boulder és un espai destinat a la pràctica de l’escalada horitzontal, i concebuda per al lleure, l’entrenament o la formació.

 1. Accés i horari

 

Per accedir a l’ús del boulder cal complir els següents requeriments:

 1. Ser major de 16 anys o, en cas contrari, anar acompanyat per una persona major d’edat que signi l’autorització i full de responsabilitat del menor.
 2. Signar i lliurar, el document normalitzat de coneixement de la normativa d’ús i d’assumpció de responsabilitat, disponible a Consergeria. Aquest full, només s’ha de signar la primera vegada que s’utilitzi el boulder.
 3. Ser abonat del Poliesportiu Municipal de Ripollet en qualsevol de les seves modalitats o soci del Club Excursionista Ripollet en les condicions que estableix el conveni regulador.
 4. Identificar-se a la Consergeria del Poliesportiu per registrar l’activitat.
 5. El boulder restarà obert amb el mateix horari del Poliesportiu Municipal de Ripollet.

 

 1. Normativa

 

 1. És obligatori disposar d’un calçat específic per a la pràctica de l’escalada (peus de gat).
 2. És obligatori respectar la instal·lació i el seu personal, els elements que s’utilitzen i a altres usuaris que coincideixin en aquest equipament.
 3. En cas d’utilitzar la part baixa del rocòdrom, no es podrà superar la línia de seguretat de 3m que indica el límit escalable sense material.
 4. No està permès manipular les preses del boulder.
 5. No està permès menjar ni beure dins el boulder.

Patronat Municipal d’Esports de Ripollet

28 de setembre de 2018

 

Tagged on:

4 thoughts on “NORMATIVA D’ÚS DE L‘ESPAI D’ESCALADA DEL POLIESPORTIU MUNICIPAL DE RIPOLLET

 1. Sergio

  M’he assabentat del.grus de. WhatsApp per anar a escalar amb gent de Ripollet, sóc de Ripollet, em podeu donar més informació

  Moltes gràcies

 2. José Zaucedo Mijangos

  Bones, em poso en contacte amb vosaltres perquè fa uns dies vaig conèixer al directiu del club d’escalada de Ripollet i em va dir que n’hi havia un grup de WhatsApp per anar a escalar. M’agradaria saber-ne més informació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.