Finalització de les obres de remodelació del rocòdrom municipal

Aquí teniu tota la informació de la presentació del rocòdrom municipal. Aquesta es la transcripció literal de la noticia original que es pot llegir a la web de l’Ajuntament.

“Ja s’han finalitzat les obres de remodelació del rocòdrom municipal. Els resultats s’han presentat aquest matí, en una roda de premsa, amb el Regidor d’Esports, Ramiro Moldes, un representant de l’empresa constructora, David Tarragó, i un dels joves del grup de l’Institut Palau Ausit que va presentar aquest projecte als pressupostos participatius del 2017, Quim Hernández. Finalment, no ha pogut ser present cap membre del Centre Excursionista de Ripollet, entitat que gestionarà l’ús del rocòdrom, a través d’un conveni amb el PAME.

Així, el rocòdrom estarà directament lligat a l’entitat local, que havia demanat llargament aquesta instal·lació, i serà qui s’encarregui de fer cursos i entrenaments per als usuaris. A més de la remodelació de la paret del rocòdrom existent, s’ha construït un ‘boulder’ dins de la pista de futbol coberta, que compta amb tres metres d’alçada, a més de matalassos gruixuts. Aquest tipus de paret no requereix l’ús de cordes, ja que els usuaris poden saltar a terra de forma segura. Està previst que aquestes equipacions obrin les seves portes a mitjans d’octubre.

L’objectiu d’aquesta nova equipació és que els principiants, independentment de la seva edat, es puguin avesar a la pràctica de l’escalada. A més s’han remodelat els accessos a les grades, de manera que es podrà accedir al rocòdrom de forma independent a les pistes. Els més experimentats podran practicar a la paret vertical, sempre i quan segueixin les normes del centre esportiu.

Ramiro Moldes, regidor d’esports, ha declarat que l’escalada “interessa molt a Ripollet” i ha destacat la seu vessant educatiu “per als infants que volen iniciar-se a l’esport”, i el vessant esportiu “per a tots aquells que vulguin practicar l’escalada en un entorn cobert i un equipament de qualitat”. A més, ha recordat la vinculació del rocòdrom amb el Centre Excursionista de Ripollet (CER), entitat que s’encarregarà de la seva gestió: “Era un espai que reclamaven des de feia molt de temps, i estan molt involucrats en dinamitzar aquest espai”.

Quim Hernández, el jove que va proposar el projecte, ha declarat que quan es van introduir els pressupostos participatius al centre, “molts projectes es repetien, com el pipicà i el wifi de l’Ajuntament, i jo volia una cosa diferent. Per sort, el projecte no només va tenir suport al meu curs, sinó que també va agradar als cursos superiors”. El jove ha assegurat que esperar fer servir les equipacions molt sovint.

El búlder el podrà utilitzar qualsevol persona amb el carnet d’abonat del PAME i, com és habitual, els menors de 14 anys hauran d’anar acompanyats. Ambdues instal·lacions obriran al públic la segona setmana d’octubre, un cop s’hagi aprovat la normativa d’ús pel Consell d’Administració del PAME.

Aquesta iniciativa es va presentar dins el marc de pressupostos participatius, i va formar part dels 7 projectes guanyadors. El pressupost del rocòdrom ha sigut d’uns 67.717,12 €, inclòs dins dels 300.000 euros destinats a aquestes iniciatives el 2016. A part de les obres del rocòdrom, s’espera que a finals d’any ja estigui pactada la cobertura total del camp de futbol, i la seva adequació per a l’ús públic.


A.B.”

Tagged on:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.